Audi skal betale seks milliarder kroner i bøde for ikke at leve op til miljøkrav for mærkets diesel-motorer. Samtidig har der været razzia hos Opel, der skal tilbagekalde 100.000 biler med diesel-motorer.
Dieselskandalen fortsætter i Tyskland. Senest har de tyske myndigheder uddelt en bøde til Audi fordi mærkets 6- og 8-cylindrede diesel-motorer i flere tilfælde ikke lever op til miljøkravene. Sagen er en udløber af den såkaldte ’diesel-gate’, hvor moderselskabet VW Group i 2015 blev afsløret i at fuske med miljøkravene. VW havde i flere dieselmodeller indbygget ’snyde-software’, der sørgede for at overholde miljøkrav i laboratorietests men ikke under almindelige kørselsforhold.
Bøden er på klækkelige seks milliarder kroner, men Audi har allerede accepteret den og erklæret, at man ikke vil appellere afgørelsen. Dermed indrømmer Audi sit ansvar for ikke at have levet op til de gældende miljøkrav. Det skriver branchebladet Automotive News Europe.
Audi erklærer samtidig ikke overraskende, at bøden vil få indflydelse på firmaets indtjening for 2018. Det samme gælder for Volkswagen Group, som Audi er en del af. Trods den betydelige bøde vurderer brancheanalytikere, at beløbet er ’håndterbart’ for Audi og dermed en acceptabel løsning for Audi, der nu kan kigge fremad.
Opel under mistanke
Et andet tysk mærke risikerer også en stor bøde for samme forseelse: I går, mandag, udførte de tyske myndigheder en razzia hos Opel. Fabrikken mistænkes for på lignende vis at have snydt med softwaren i flere modeller med diesel-motor. Faktisk har myndighederne fundet hele fem programmer i Opels software, der er i stand til at snyde med udledningen. I 2016 indrømmede Opel, at deres Zafira-model havde et sådant program, men at det var lovligt på grund af et smuthul i lovgivningen.
Mens de tyske myndigheder anklager Opel for ikke blot at snyde med miljønormerne men også for at være ’fodslæbende’ i forhold til efterforskningen, afviser Opel enhver skyld. De tyske myndigheder vil ikke desto mindre indkalde op mod 100.000 Opel-biler til tjek – et skridt, som Opel truer med at ’udfordre juridisk’.
Opel ejes i dag af den franske PSA-koncern med Peugeot, Citroën og DS. De angivelige ulovligheder skal være sket, mens Opel var ejet af amerikanske General Motors.
Læs også:
Rekordbøde til VW for dieselfusk
Mercedes skal tilbagekalde dieselbiler
The post Diesel-skandale fortsætter i Tyskland appeared first on Hvilkenbil.dk.