Tredje generation af Citroën C3 fortsætter den kække designstil fra Cactus med ’airbumps’, todelte lygter og et væld af farvekombinationer. Den franske mini kommer til Danmark i 2017.
Charme, selvtillid og komfortable køregenskaber. Tre karaktertræk, der skal indgå i alle fremtidige Citroën-modeller og som blev lanceret med den kække crossover, C4 Cactus. Næste bil der skal genoplive Citroëns ry for at lave anderledes og attraktive biler bliver tredje generation af C3.
Den franske mini, der skal konkurrere med biler som VW Polo, Renault Clio og Kia Rio, kommer først til Danmark i begyndelsen af 2017, men allerede nu viser Citroën de første billeder. De afslører en særdeles selvsikker model, der kører sin helt egen vej, når det gælder design og indretning.
Vi er stadig mainstream, men vi vil også være anderledes. Vores biler skal atter være lette at genkende – jeg vil have noget galskab,” som Citroën-chefen Linda Jackson tidligere har sagt om mærkets nye designfilosofi til det britiske bilmagasin Auto Express.
C3 deler platform med søsterbilen Peugeot 208 og ikke mindst Citroëns egen C4 Cactus, som den låner flere stilelementer fra: Udvendig de praktiske ’airbumps’ på dørsiderne, der beskytter mod løbske indkøbsvogne, adskilt LED-kørelys og forlygter samt baglygter med LED-teknik i 3D. C3 kommer i ni farver, der kan kombineres med sort, rød eller hvid til tag, sidespejle og indlæg i dørenes ’airbumps’ og på den måde giver mange muligheder for at personalisere C3.
Indvendig er der gensyn med stroppe-dørhåndtagene og den store, trykfølsomme skærm fra Cactus, men sidstnævnte ser ud til at være bedre integreret i instrumentpanelet. Mens Cactus har et lidt rustikt præg, skal finishen angiveligt være finere i C3.
Indbygget kamera
Sammenlignet med den nuværende, syv år gamle C3 bliver afløseren længere, bredere og lavere. Vigtigst øges akselafstanden med hele syv cm. Sammen med fem døre som standard og en indretning, der gør det muligt at køre passagersædet længere frem, skal det gøre C3 rummelig nok til at udfylde rollen som familiens bil nummer ét trods en relativt beskeden længde på 399 cm. Bagagerummet vil fortsat have plads til 300 liter.
Lidt skuffende kommer C3 til at være nogle måneder på markedet inden den kan leveres med automatisk nødbremse. Citroën tilbyder i stedet teknologiske støtteben som blindvinkelalarm, linjevogter og advarsel mod træthed. Og så kommer tredje oplag af C3 først med en detalje, som stadig flere bilister benytter: Et såkaldt ’dashcam’ – et kamera monteret i bakspejlet, der kigger frem og løbende optager, hvad der sker foran bilen. Mange steder i verden – måske mest kendt i Rusland – benyttes kameraoptagelserne som bevis i tilfælde af trafikulykker.
Udvalget af motorer er både velkendt og enkelt. Benzinmotorerne er altid med tre cylindre og yder 68, 82 eller 110 hk, sidstnævnte har turbo. Dieselalternativet er en firecylindret 1,6 liter, der enten yder 75 eller 100 hk. I første omgang er motorerne altid parret med en manuel gearkasse, senere vil enkelte varianter kunne fås med Citroëns kendte automatgear, der lidt forenklet er en manuel gearkasse med skifterobot på gear og kobling.
Citroën har lige nu kampagnepriser på de sidste udgaver af den nuværende C3, der sælges helt ned til 120.000 kr. Så billig bliver afløseren næppe, når vi ser den næste år, men C3 er traditionelt blandt de gode tilbud i den populære miniklasse. Vi gætter på priser fra ca. 135.000 kr. for en basisudgave af den nye C3.
Læs også: Franske svirp til aggressivt tysk design
The post Citroën C3 giver den som fransk frækkert appeared first on Hvilkenbil.dk.