Her er 5 gode råd til, hvad du skal huske før bilferien starter, og hvordan du skal forholde dig, hvis du kommer ud for en ulykke eller tyveri.
En god bilferie starter allerede hjemmefra og gerne flere uger før, lyder det fra Ret & Råd Advokater, der her tænker på at have alle papirer og det juridiske på plads. Vi på Hvilkenbil.dk forudsætter selvfølgelig, at din bil er i orden og i topform til ferieturen – altså at den er blevet tjekket grundigt igennem på værkstedet:
FDM og Applus råder til, at du lader dit værksted tjekke bl.a. oliestand, dæk, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere – alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt.
Men tilbage til det juridiske, her er de 5 ting, du bør have styr på og hvilke pairer, du bør medbringe på bilferien.
God tur – vi håber du ikke får brug for de gode råd!
1. Det røde kort
Hvis du har tegnet en kaskoforsikring hos et forsikringsselskab i Danmark, som er medlem af Rødt Kort-ordningen (det er de fleste), har du ret til vejhjælp i udlandet.
Er du ude for en ulykke i udlandet, kan du med Rødt Kort-ordningen få hjælp til:
• Vejhjælp på skadestedet
• Bugsering
• Hotel og nødvendig lokaltransport
• Udlejningsbil
• Hjemrejse
• Hjemtransport af køretøj
• Fremskaffelse og forsendelse af reservedele
2. Det grønne kort
Skal du på bilferie uden for EU-lande, skal du medbringe det grønne kort. Kortet er din dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret.
Kortet er ikke nødvendigt i EU-lande eller i Andorra, Island, Norge, Schweiz eller Serbien.
Er du involveret i en ulykke i et af de lande, hvor du skal have det grønne kort, er det vigtigt, at du sikrer dig en kopi af det grønne kort fra modparten.
Du får det grønne kort ved at kontakte dit forsikringsselskab.
3. Indboforsikring
Den typiske indboforsikring dækker ved rejser på indtil 3 måneder. Du skal dog huske at kontrollere dine forsikringsbetingelser, inden du tager afsted.
Tyveri fra en låst bil, vil være dækket, men det er et krav, at der er tegn på voldeligt opbrud. Nogle forsikringsbetingelser indeholder krav om, at såkaldte særlige indbogenstande, f.eks. bærbar computer, tablet og kamera, skal have været opbevaret, så de ikke er synlige udefra. De bør derfor ligge i bagagerum eller handskerum.
Hvis du har været udsat for et tyveri, skal du sørge for at anmelde det til det lokale politi og få dokumentation for anmeldelsen. Er det ikke muligt at politianmelde tyveriet, skal du sørge for at få anden dokumentation, f.eks. dokumentation for anmeldelse til hotellet eller lignende.
Vær opmærksom på, at din rejseforsikring også kan indeholde dækning for tyveri.
4. Rejseforsikring
Det gule sundhedskort dækker alene rejser i Danmark, Færøerne og Grønland.
Skal du til andre EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort.
Det blå EU-sygesikringskort kan dog have begrænset dækning, og det kan derfor være en god ide at tegne en rejseforsikring.
En rejseforsikring kan dække udgifter til hjemtransport, evakuering, retshjælp og tandlæge. En rejseforsikring kan også indeholde dækning for tyveri, herunder dækning fra tyveri fra en aflåst bil. Du skal nøje gennemgå forsikringsbetingelserne, da forsikringsselskabernes vilkår i rejseforsikringen er forskellige.
5. Registreringsattest
Endelig skal du altid huske at medbringe den originale registreringsattest, del 1. Det er ikke tilstrækkeligt at medbringe en kopi.
Skriv også bilens registreringsnummer ned, så du kan opgive det, hvis bilen bliver stjålet.
Kilde: Ret & Råd Advokater
The post 5 ting du skal huske til bilferien appeared first on Hvilkenbil.dk.