Ford Focus får det traditionelle midtvejs-facelift med mere prominent kølergrill, LED-lys som standard og mulighed for 13-tommers skærm.
Siden fjerde generation af Ford Focus i 2019 vandt titlen som Årets Bil i Danmark, har den været blandt topsælgerne herhjemme. Ja, det har modellen stort set altid været – helt tilbage til tiden, da den hed Escort.
Focus den fjerde er da også en vellykket bil. Blandt kernedyderne er klassens vel nok bedste køreegenskaber, fornuftig plads og fair priser. Efter tre år på markedet er Focus dog nået cirka halvvejs i sin livscyklus, og får derfor det klassiske midtvejsfacelift. Heldigvis laver det ikke om på førnævnte kernekompetencer, men handler mest om lidt visuel make-up samt en opgradering af den stadig vigtigere software.
LED-lys under mørkere glas
Fint nok, for starter vi med udseendet tager Ford fat lige dér, hvor Focus efter vores mening altid har hængt lidt i bremsen med en småtræt kølergrill og et sæt baglygter med gammeldags glødepærer bag skrigrødt lygteplastic. Ford har næppe læst vores tanker, men den nye kølergrill ser både større og mere voksen ud, og bagtil er der mere LED-teknik i baglygterne, der også får mørkere glas. Jo dyrere variant, desto mørkere. Især det sidste giver et mere eksklusivt udtryk.
Det samme kan siges om fronten, hvor Ford-ovalen rykker ned fra den nu højere placerede motorhjelm til en mere prominent plads i selve grillen. Prikken over i’et er forlygter, der får LED-lys og kørelys som standard. I topudgaverne endda i form af matrix—typen, der selv tilpasser lyset til omgivelserne.
Samtidig adskiller de mange Focus-varianter sig mere fra hinanden. Fra de almindelige Connected og Titanium udgaver over luksusudgaven Vignale og de sportslige ST og ST Line til Active med crossover-look i form af øget frihøjde og plasticskærmkanter.
Klassens største skærm
Ford selv fremhæver også opgraderingen af infotainmentsystemet til det, som Ford kalder SYNC4. Det blev oprindeligt lanceret i elbilen Mustang Mach-e, og den faceliftede Focus er den første europæiske model, der får det. Med SYNC4, der bliver ekstraudstyr, bliver skærmen i midterkonsollen klassens største på hele 13,2 tommer. Skærmen står skarpere og softwaren kan opdateres trådløst som vi kender det fra de nyeste elbiler. Blandt nyhederne er muligheden for cloud-baseret navigation og stemmestyring med genkendelse af almindelig tale.
Med den store skærm rydder Ford også op i betjeningen: De fysiske knapper til regulering af klimaanlægget rykker nemlig op i skærmen. Det giver visuel ro i kabinen, men gør sjældent betjeningen hurtigere eller mere trafiksikker. Om det også gælder for SYNC4 må komme an på en senere test.
Mild hybrid i stedet for ladehybrid
Mekanisk bringer faceliftet ikke meget nyt med sig. Focus fortsætter med de kendte, tre- og firecylindrede motorer. Basis er en 100-hestes turbobenziner med manuelt gear, mens udgaverne med 125 og 155 hk begge fås med 7-trins dobbeltkoblings automatgear. Her er der også 48 volts mild hybrid-teknik under hjelmen, der gør start-stop automatikken mere smidig og reducerer benzinforbruget.
Toppen er den heftige 2,3 liter med 280 hk i ST-udgaven, mens langturspendlere kan overveje den enlige diesel i Focus-programmet: En 1,5 liters med 120 hk og 8-trins automatgear.
Ladehybrid-udgaver ser ikke ud til at blive en del af opgraderingen af Focus. Dermed er der heller ikke udsigt til afgiftsreduktioner, der kan gøre den nye Focus ekstra attraktiv. Det går nok endda, for de typiske Focus-dyder er som sagt i behold. Den faceliftede Focus kommer til Danmark i starten af 2022.
The post Ford frisker Focus op appeared first on Hvilkenbil.dk.